2014. január 26., vasárnap

Ananászos-sajtos csirke

Ez is egy nagyon egyszerű étel azoknak, akik szeretik a húst gyümölccsel párosítani. 

Az eredeti verzióban a csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk, Sózzuk, borsozzuk, tetszés szerint fűszerezzük. Egy nagy tepsi alját enyhén kiolajozzuk és a hússzeleteket szépen egymás mellé belehelyezzük. Minden szelet húsra egy szelet körananász kerül és egy szelet levágott, vastagabb réteg sajt. Az egész tepsit fóliával letakarjuk és kb. 3/4-1 órára a sütőbe toljuk, magas hőfokon pároljuk. Végül a fóliát levesszük és a sajtot a húsokra pirítjuk.  
Nálam itthon most darabolt ananász volt, melyet a húsokra halmoztam és az egész tetejét reszelt sajttal megbolondítottam. Számoljunk azzal, hogy jócskán kell sajtot tenni az ételre, akkor van csak igazán értelme! :) Főleg rizs illik hozzá, mi titokban majonézt is csurgatunk a tányérra a húshoz. :)

Zöldborsós csirke egyszerűen és finoman

Nem nagy kunszt, viszont nagyon finom és gyorsan elkészül. :)


1 fej hagymát megdinszteltem és rádobtam az apró kockákra darabolt csirkemellet (2 mell). Fűszereztem sóval, borssal, felengedtem annyi vízzel, hogy ellepje és beledobtam egy húsleveskockát. A húst puhára pároltam. A főzési idő háromnegyedénél beletettem mirelit zöldborsót tetszés szerint (én kb. egy kilós zacskónak a negyedét) és együtt megpároltam a hússal. Tetszés szerint ízesíthetjük az ételt tárkonnyal, petrezselyemmel, kinek, hogy tetszik. A végén tejföllel-liszttel behabartam. Nagyon jól illik hozzá a főtt rizs, de én még sült krumplival is bármikor elfogyasztanám. :)