2014. február 25., kedd

Expressz túrófánk

Google első találati lista Nosalty.hu oldalán, csupa pozitív hozzászólással...... Túrófánk jöhet! Igen gondos előkészületeket igényelt, főleg hogy mindent beledobtam a keverőgépbe egyszerre. :D  Még komoly leírás sem szükségeltetik hozzá. Egyszóval dobjuk össze a hozzávalókat és keverjük ki. Majd rakjunk forró olajba, egy evőkanál segítségével kisebb halmokat és a fánkok mindkét oldalát süssük szép világos barnára. Vigyázat, hamar sül a külső rétege, ezért ha úgy látjuk jónak, vegyünk vissza a hőfokból, mert a belsejének is át kell sülnie! A leírásban 6-7 percet szánnak a fánksütésre. (Természetesen végül, törlőpapíron lecsepegtetjük a fánkról a felesleges olajat).  És tádáááám, így néz ki:

Recept forrása (a kép saját fotó)

hozzávalók
 
sütéshez
5 dl napraforgó olaj

tálaláshoz
5 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
175 g sárgabarackdzsem

a fánkhoz
25 dkg túró
25 dkg liszt
3 db tojás
175 g tejföl
1 tk szódabikarbóna
3 ek cukor
1 csipet só
 
Vigyázat, mert elkapkodják! :)