2015. február 7., szombat

Csirkemelles, paradicsomos rakott tészta

Eredetileg makarónival készült, de itthon most csak spagetti volt. Így is jól sikerült, azt hiszem a fiam teljesen odalesz érte, amúgy is tésztát enne tésztával... A receptet ITT TALÁLTAM! Vagyis egy receptgyűjtő oldalon... Nekem csak kerek jénai tálam van, de valóban egy téglalap alakú, hosszúkás, tepsiszerű jénaiban sokkal jobban elfér az étel.






Hozzávalók (4 főre)
4o dkg makaróni
kb: 4o dkg csirkemell
1 fej hagyma
2 ek liszt
2 dl tejföl
3 tojás
1o dkg sajt

bors
pirospaprika
pici napraforgó olaj
zsemlemorzsa
paradicsomlé

A hagymát aprítottam, kevés olajon megdinszteltem, egy pici pirospaprikát rászórtam és az apró kockákra vágott csirkemellet rádobtam. Amikor a hús már megfehéredett, felengedtem paradicsomlével és puhára pároltam benne a húst, sóztam, borsoztam jócskán. ( Nos én paradicsompüré-víz együttesét használtam a paradicsomlé helyett.) Ha túl savanyú lenne, édesíthetjük, én megtettem. Próbáljuk inkább túlízesíteni az ételt, mert a végén a tészta magába szívja a szószt és fűszertelen lesz! Amikor a hús már puha lett, hozzáadtam két evőkanál lisztet és két dl tejfölt. Nem lesz csomós, nem kell megijedni!

Közben kifőztem a spagettit (itt is bátran sózzuk meg a főzővizet!). 
Végül egy jénait kivajaztam, zsemlemorzsát szórtam bele és összevegyítettem a tésztát a tejfölös hússal, valamint ráütöttem a három darab tojást és jól elkevertem az egészet, resztelt sajttal szórtam a tetejét. (Itt van, aki a sajt alá még egy jó adag tejfölt is tesz a tésztára).
 A jénai edényben, előmelegített 180 fokos sütőben, a sajt megpirulásáig (kb. fél óra) sütöttem. 

Mivel én enyhébben fűszereztem főzés közben, így a végén, a tányéron kellett még sóznom és borsoznom utólag az ételt, de így is finom volt. Aki szeretne, szórjon újabb adag sajtot még rá!