Vagyis padlizsános tészta. Ma láttam meg a receptet Ízes Kalandok oldalán, pont meg is voltak a hozzávalók itthon. Nem egy nagy ördöngösség az elkészítése. Számomra ami fontos, a végén milyen sajt kerül rá. A blog írója szerint sózott, érlelt ricottát reszelnek rá. Ő azt mondja, mivel ez nehezen beszerezhető sajt itthon, reszelhetünk rá bármilyen kemény sajtot. Az én javaslatom (bocs olaszok!:) egy jó sós feta vagy kecskesajt rámorzsolva. Alább biztosan nem fogom adni a következő elkészítésnél.
Hozzávalók:
50 dkg durumtészta
2 zsenge padlizsán,
40-50 dkg paradicsom,
1 közepes hagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
8-10 levél friss bazsalikom,
sajt, frissen őrölt bors, só, olívaolaj.
Szóval a hagymát felkockáztam, megpároltam.
Mellette egy másik serpenyőben a héjastól felkockázott padlizsánt olíván megpároltam-pirítottam, majd kiszedtem törlőpapírra, hogy a padlizsánról lecsepegő olajat felfogjam.
A hagymára rádobtam a héjától megfosztott (dobjuk 1-2 percre forró vízbe, úgy könnyebb lehúzni a héját), feldarabolt paradicsomot, fűszereztem (nálam most csak szárított bazsalikom volt itthon), belenyomtam a fokhagymát és kb. 10-15 percig főztem szósz állagúra.
Közben feltettem főni a tésztát, mikor félkeményre (al dente) főtt, összekevertem a paradicsomszósszal és rászórtam a padlizsánt.
És most jöhet a sajt a tetejére.
Egyszerű, finom és azt gondolom, egészséges is! Jó étvágyat!