Nem
vagyok nagy kalácskészítő mester, kézzel sem szeretek gyúrogatni
órákig, pedig állítólag ez is az egyik titka a jó kalácsnak. A fonás sem
megy olyan csodálatosan. Nos ennél a receptnél mindez nem számított,
mert sima keverőgéppel dolgoztam (kicselezvén a kézzel gyúrást),
valamint tortaformába kellett belehelyezni a két kalácsot, melyek eggyé
dagadva, gyönyörű bucira sültek meg. És kérem szépen még finom is, végre
nem a bolti! Észrevettétek már, hogy a bolti kalácsot egy ültő
helyünkben fel tudjuk falni? Nem véletlen. Nincs a tésztájában semmi.
Na, ennek van, két szelettel már bőven jól lakunk. :) És hát kérem, így
néz ki, a látvány magáért beszél:
A receptet, az elkészítés pontos módját megtaláljátok a Falusi Libáknál ITT!
Én
minden hozzávalót beledobtam a robotgépbe és követtem a további
előírásokat. A két kalács nem töltötte ki teljesen a tortaformát,
de sütés közben gyönyörűen megdagadtak kitöltvén a tortakarikát. Elrontani nem
lehet, és látványnak sem utolsó a húsvéti asztalon. Jó étvágyat!