Hozzávalók:
20 dkg liszt,
20 dkg vaj, vagy margarin
4 egész tojás,
15 dkg kristálycukor (én ennek megfelelő édesítőt használtam)
80 dkg kimagozott meggy, hozzá porcukor
fél csomag sütőpor
Elkészítés:
A
vajat kikeverjük a cukor felével és egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. A tojásfehérjéket felverjük habnak a cukor másik felével és
ha fényes hozzáadjuk a tojássárgákhoz. Végül lazán elkeverve a masszához adjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Ne ijedjünk meg, picit tömör, ragacsos masszát kapunk, ezt ügyesen egy magas falú tepsiben egyengessük el (nekem nem ért a tepsi faláig).
A kimagozott meggyre jócskán szórunk porcukrot, majd a meggyeket a levétől gyengén kinyomkodjuk, és a tészta tetejére szórjuk, bele nyomkodjuk addig, ameddig a tészta a tepsi széléig nem ér.
Ezután 170 fokos sütőben 25-35 percig sütjük (a tészta legyen enyhén barnás).
Nagyon finom!
Ha kipróbálnátok az Ötker meggyes tortáját is, ami valami mennyei, ITT találjátok a receptet!
Újdonság, hogy minden sütit tortaformába öntök. Egy kicsit több így a sütési ideje (végezzünk tűpróbát), de magasabb lesz a tészta és valami mennyei! Elmegy simán egy cukrászdába is szerintem....nem fogtok csalódni!