Gyorsan elkészíthető mézeskalács receptet találtam a receptneked.hu oldalán! Nagy előnye, hogy a kiszúrt formák sütés után sem veszítettek alakjukból! Szépek lettek és finomak is. 4 tepsi készült el az alábbi adagból.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1,25 dl méz
- 15 dkg porcukor
- 2 tk mézeskalács fűszer
- 2 kk szódabikarbóna
- 2 tojás
- 15 dkg margarin
A hozzávalókat egy keverőgép segítségével összedolgozzuk. Ha túl puha a tészta, hűtőbe tesszük (én mélyhűtöttem negyed órácskát). A tésztát kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákkal kiszúrjuk. Előmelegített sütőben, kb. 170-180 fokon 10 percig (ne tovább!) sütjük. Szép aranybarnák lesznek és puhák is! Ennyi!
További mézeskalács recepteket találsz még oldalamon ITT!