Az otthon ízei blogjáról kaptam el a receptet. Isteni, kubai fehér rumot csorgattam a likőrhöz, mondhatni mennyei. Mintha csak egy likőrös, igazi feketecsokoládét majszolgatnánk.
Így advent első napjához szépen is passzol... :) (Mikor nem?)
Hozzávalók:
fél literhez
2 dl folyékony habtejszín (Én 2,5 dl-el készítettem és utólag még hígítani is kell majd, mert besűrűsödik)
4 ek keserű kakaópor
15 dkg cukor
10 dkg 70-80%-os étcsokoládé
2,5 dl rum (Mi eredeti, kubai fehér rumot használtunk)
15 dkg cukor
10 dkg 70-80%-os étcsokoládé
2,5 dl rum (Mi eredeti, kubai fehér rumot használtunk)
A rum kivételével a hozzávalókat egyneművé olvasztjuk a tűzhelyen alacsony láng mellett, majd hűlni hagyjuk. A rumot kimérjük. Egy szitán átszűrve a tejszínes csokoládét rácsurgatjuk, összekeverjük. A csodás likőrt csiszolt üvegbe öntjük (vagy amilyen van). Másnap nekünk besűrűsödött, ezért vagy még rummal (de már így is elég erős) vagy még tejszínnel hígítjuk (mi utóbbival tettük).
Jó szürcsölgetést! :) Mennyei!