2014. május 21., szerda

Az isteni túrós pogácsám sajtos stangliba foglalva

Csakapuffin oldalán lettem figyelmes erre a stanglira. Az tűnt fel, hogy a tésztája ugyanaz. Nem gondoltam volna, hogy ebből a tésztából stanglit is lehet készíteni. A pogácsa is isteni, na de ez....hát ez még jobb! :D Itt esszük még melegen, abba sem tudjuk hagyni.





Az isteni túrós pogácsa receptjét az oldalamon ITT TALÁLJÁTOK! Bármekkora adagot készíthettek, de a hozzávalók legyenek mindig azonos mennyiségben!

A különbség, hogy a stanglinál nem kell rétegesen hajtogatnunk a tésztát, egyszerűen kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, lekenjük az egész tojással és reszelt sajtot szórunk a tetejére. Majd derelyevágóval vagy akár késsel rudakat vágunk belőle. Sütőpapírral borított tepsire helyezzük a stanglikat egymástól távolabb és előmelegített 180 fokos sütőben szép aranyszínűre sütjük őket. Nagyon-nagyon finom!