2014. május 11., vasárnap

Férjem újkrumplija köményes vajban megfuttatva

Mert hogy ez az ő specialitása. Nagyon egyszerű az egész, de egyedül neki sikerül csak ilyen tökéletesre. Van ilyen! :) 

Csak újkrumplival működik a recept. Felteszi az enyhén megkapart krumplikat vízben főzni, melyet sózott és köménymagokkal szórt meg (mármint a vizet). Addig főzi a kis krumplikat, hogy puhák legyenek, de szét ne essenek. Majd leszűri róluk a vizet úgy, hogy a köménymagok visszamaradjanak a lábasban a krumplikkal. Finom vajdarabkákat szór a burgonyákra és egy picit rázogatva hagyja, hogy a vaj elolvadjon és körbevegye selymességével a kerekded krumplikat. Valami isteni, nagyon szeretjük!




Most épp pácolt husit készítettünk hozzá! Talán már írtam róla, nagyon egyszerű és igen finom, amikor is mustáros-hagymás-olajos pácba helyezzük a húsokat (csirkemell, tarja, kinek mi esik jól egy grillezéshez). Szóval vékony hússzeletek, melyeket még lehet klopfolni, só, bors rájuk. Egy tálba rétegelve lerakjuk őket, közben mustárral kenegetjük a rétegeket és hagymakarikákat vágunk közéjük, majd folyamatosan felengedjük az egész halmot olajjal addig, míg el nem lepi a pácolt husikat. Napokig eláll a hűtőben és bármikor kivehetünk belőle húst egy sütéshez. Én a tűzhelyen, tepsiben hirtelen megsütöm őket.

Jó étvágyat!