2014. március 4., kedd

Baconbe csavart csirke zöldségágyon sütve

Valami isteni finom, nagyon hamar összedobható étel. A legfinomabb benne, hogy a bacon minden hozzávalót átjár, ami a tepsiben fellelhető és egy igen ínycsiklandó szaft keletkezik a ropogósan puhára sült zöldségek ágyán. :)  

A receptet a Nosalty.hu oldalán találtam DiaNatura felhasználónál.




Tetszőleges mennyiségű csirkemellet nagyobb szeletekre vágunk, sózzuk, borsozzuk. Egy-egy szeletet baconbe bugyolálunk, becsavarunk. Egy tepsi aljára egy pici olajat locsolunk, ráhalmozzuk a nyers és/vagy mirelit zöldségeket (nálam mirelit vegyes zöldséggel vált be)-ezt szintén enyhén fűszerezhetjük,  és a tetejükre fektetjük a baconos csirkemelleket. A fűszerezés mindenkinek egyéni, de vigyázat, a bacontól amúgy is sósabb lesz! 180 fokon sütöttem kb. 1 óra 10 percet.

Az eredeti receptben sárgarépa ágyon sültek a csirkemell darabok. Szerintem, mindenféle zöldség mehet bele! :) És hogy milyen finom illatok terjengenek a konyhámban...hmmmm....


ui.:Nyers zöldséggel is készíthetjük az ételt, de változik ez esetben a sütési idő. Szerintem ilyenkor érdemes a zöldségeket egy kicsit előpárolni.