2019. november 15., péntek

Mascarpone pohárkrém cukormentesen

Eperszezonban rengeteget fogyasztottam diétás desszertként ezt a pohárkrémet. De minden más szezonban is fogyasztható bármilyen savanykás gyümölccsel, gyümölcsvelővel rétegezve. A pohárkrém lényege, hogy az édes krémet savanykás gyümölccsel vagy cukormentes lekvárral rétegezzük. Mivel most tél van, a nyáron, általam házilag készített cukormentes baracklekvárral rétegeztem le. A képeken a barackos és epres változatot is láthatjátok. 



Hozzávalók kb. 3 nagy pohárra vagy több kicsire:

50 dkg mascarpone (az Aldiban light változatban is kapható)
25 dkg túró
2-3 evőkanál tejföl
természetes édesítő szájízünk szerint (nálam folyékony lowely sweet Norbi)

Eperszezonban: pépesített epervelő a rétegezéshez, eperdarabok a díszítéshez
Egyéb szezonokban: erdei vagy savanykás gyümölcsök, cukormentes savanykás lekvárok

A mascarponét összekeverjük a túróval, tejföllel, édesítjük az édesítővel és emberi fogyasztásra alkalmas citromhéjat szoktam még bele reszelni. Egy pohárba rétegezzük a krémet kedvünk szerint a gyümölcsvelővel vagy lekvárral. Ennyi az egész! Kész egy cukormentes, fehérjedús desszert! A hűtőben fóliával letakarva tároljuk, így frissebb marad az íze. 1-2 napig eláll, de frissen az igazi.