2013. november 21., csütörtök

Rántott sajt, ami nem folyik ki a panírból

Sokáig küszködtem én is különböző trükkökkel, ritkán sikerült a rántott sajt. Amíg rá nem találtam a femina.hu oldalán egy tökéletes receptre. Íme a megoldás:


Hozzávalók:

rántani való sajt
tej
só, fűszer tetszés szerint
liszt
tojás
zsemlemorzsa

A rántani való sajtot vastagabb szeletekre vágjuk és mindegyiket tejben megforgatjuk. Jöhet a panírozás: liszt, tojás felverve és tetszés szerint fűszerezve (só vagy vegeta) és zsemlemorzsa. Kétszer megyünk végig a soron: liszt - tojás - zsemlemorzsa, liszt - tojás - zsemlemorzsa. És itt jön a lényeg: legalább egy fél órára- órára berakjuk őket a mélyhűtőbe a sütés előtt. Sütéskor forró olajba tesszük a lefagyasztott sajtokat, gyorsan megforgatva aranybarnára sütjük őket. Nekem még egyszer sem folyt ki a sajt a panírból! Hajrá!