2013. november 21., csütörtök

Sütőke

Kíváncsi vagyok, ettetek-e már ilyet? :) A panírozás végeztével megmaradt tojásból készül, gyakorlatilag húspótló. Én nagyon szeretem, van hogy magában is megkívánom és gyorsan sütök magamnak egy sütőkét csak úgy....


Szóval vagy a panírozáskor megmaradt tojást vagy friss tojást felverve egy picit felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és elvegyítjük annyi liszttel, hogy körülbelül egy közepes sűrűségű masszát kapjunk. Se túl híg, se túl sűrű ne legyen. Egy villa segítségével a forró olajba szedjük a tésztát és gyorsan két villa segítségével széthúzzuk nagyobb - kerek formára. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Próbáljuk meg minél jobban széthúzni, mint egy lángost, hogy jól átsülhessen. Ha túl vastag, lehet, hogy belül nem fog átsülni. Végül még sózhatjuk, borsozhatjuk, ha úgy jobban esik. Isteni a ropogós széle is. :) Egy darab tojással próbáljátok ki először.