2014. január 26., vasárnap

Ananászos-sajtos csirke

Ez is egy nagyon egyszerű étel azoknak, akik szeretik a húst gyümölccsel párosítani. 

Az eredeti verzióban a csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk, Sózzuk, borsozzuk, tetszés szerint fűszerezzük. Egy nagy tepsi alját enyhén kiolajozzuk és a hússzeleteket szépen egymás mellé belehelyezzük. Minden szelet húsra egy szelet körananász kerül és egy szelet levágott, vastagabb réteg sajt. Az egész tepsit fóliával letakarjuk és kb. 3/4-1 órára a sütőbe toljuk, magas hőfokon pároljuk. Végül a fóliát levesszük és a sajtot a húsokra pirítjuk.  
Nálam itthon most darabolt ananász volt, melyet a húsokra halmoztam és az egész tetejét reszelt sajttal megbolondítottam. Számoljunk azzal, hogy jócskán kell sajtot tenni az ételre, akkor van csak igazán értelme! :) Főleg rizs illik hozzá, mi titokban majonézt is csurgatunk a tányérra a húshoz. :)