2014. augusztus 6., szerda

Egyszerű mustáros-hagymás, pácolt hús

Nagyon sokszor készítem, ennél egyszerűbb és finomabb szerintem nincs is. Bármilyen húst felhasználhatunk, ami illik grillezéshez, sütéshez. A húsokat rétegesen tesszük le egy tálban és felöntjük olajjal. Az előnye, hogy a husik napokig elvannak a pácban, a hűtőszekrényben és amikor úgy gondoljuk, kiveszünk belőle pár szeletet és hirtelen kisütjük. Csirkemellet és tarját ajánlok.


 A húsokat vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, igény szerint klopfoljuk. Egy mély tálban elkezdjük rétegezni őket. Minden réteget megkenünk mustárral és szeletelt hagymát vágunk rá. A legvégén annyi olajjal öntjük fel, hogy a husikat teljesen ellepje. Akár már a rétegek között is locsolhatjuk az olajjal, így biztosan mindenhová jut. Grillen vagy tűzhelyen sütjük ki a pácolt husikat. Ha lehet, ne szárítsuk ki őket! :) Természetesen a hagymákat is kisütjük, finom édes lesz az ízük.


Nálunk mindent bele saláta dukált hozzá kapros-joghurtos öntettel.

Jó étvágyat!