2014. augusztus 14., csütörtök

Zserbógolyó

Csakapuffin oldalán találtam rá a receptre és igazából a gyerkőc miatt készítettük el, mert hogy gyerekjáték összerakni és a gyerekek formázhatják a kis golyókat a két kezükkel. Jó móka. 





A hozzávalók:

15 dkg darált dió
10 dkg darált háztartási keksz
15 dkg sárgabarack lekvár (nálam a házi sárgabarack dzsem ment bele dr. Oetker módra)
étcsokoládé

Egy robotgép segítségével megdaráltam a diót és a háztartási kekszet (a vágó-keverő eszközével), majd hozzáadtam a lekvárt is és egynemű masszává mixeltem.  Innen már a gyermek következett: kis golyókat formázott (kb. 2-3 cm), melyeket egy tálcára tettünk (a leírás szerint tegyünk a golyók alá sütőpapírt). Azután kis időre mentek a golyók a hűtőbe. Majd étcsokoládét olvasztottunk mikróban, egy tálkában (került bele maradék csokoládé is), simára kevertük a csokit és egyesével megforgattuk benne a golyókat. Na itt már valóban kerüljön sütő- vagy zsírpapírra a golyó, mert az a csokoládé miatt a tálcára dermed. :)  

A gyerekek miatt érdemes elkészíteni. :) Egy kedves ismerősöm szerint aszalt gyümölccsel is nagyon finom, mellyel a lekvárt helyettesíthetjük.