2015. augusztus 20., csütörtök

Zserbótorta

Zserbó kedvelőknek egyenesen kötelező! Hogy ez milyen finom! Bár az összetevők szinte ugyanazok, mint egy hagyományos zserbónál, de valahogy az arányok úgy állnak össze, hogy a zserbó ízei még jobban dominálnak ennél a tortánál! Az idei friss sárgabarack dzsemet tettem bele...hát.....isteni! :) Citromhab blogjáról kaptam el a receptet, nagyon szeretem a blogját, minden finom, amit nála kipróbálok! Nekem igazi kis lapos házi zserbó lett, amit én úúúúgy szeretek! :) Ezentúl csak így készítem! Vigyázat, ezúttal házi fotók készültek telefonnal! :) Inkább kattintsatok Citromhab blogjára, gyönyörűűű, ahogy elkészítette!


A fiamat a 2. szelet után le kellett állítanom...


Hozzávalók 24 cm-es tortaformához


A tésztához
250 g liszt
100 g vaj
50 g cukor
1 tojássárgája
50 ml tej
10 g friss élesztő
csipet só

A töltelékhez
150 g darált dió
100 g cukor
200 g sárgabaracklekvár

A tetejére
100 g étcsokoládé
1 evőkanál olaj
darált dió

Az elkészítés módját ITT TALÁLJÁTOK!