2015. augusztus 22., szombat

Ínyenc csokoládé torta sütés nélkül

Azért írtam, hogy ínyenc, mert csak azoknak ajánlom, akik szeretik a finom, kesernyés, étcsokoládból készített édességeket. Ezt aztán édes tejszínhabbal spékelhetjük meg és hát az eredmény....igazi ínyencség... :) Nagyon finom, sütni nem kell és gyorsan kész van. Már megint Citromhab oldaláról néztem ki a receptet! Mivel a fiam névnapjára készítettem, rajzoltam a torta tetejére egy mosolygós arcot. :)








Hozzávalók: 18 cm-es kapcsos tortaformához

A tésztához
80 g darált háztartási keksz
40 g darált dió
10 g kakaó
20 g olvasztott vaj
60 g porcukor
1 teáskanál rum
2-3 evőkanál tej

A csokikrémhez
200 g étcsokoládé
350 ml tejszín
30 g cukor
30 g vaj
1 kávéskanál vaníliakivonat

Elkészítését ITT TALÁLJÁTOK!


Tapasztalat: óvatosan olvasszuk a csokoládét a hozzávalókkal, mert hamar odaég a lábas aljára. Használjunk valamilyen kézi habverőt, keverőt, hogy simára keverjük közben az elegyet -nekem a végére az olvadt vaj különvált. Miután a felvert tejszínbe a leírás szerint habverővel beledolgozzuk a csokoládét, az újra folyós lesz (legalább is nálam az lett), de a tortaformában, hűtőbe téve megszilárdul. Az enyém azért ilyen lapos, mert csak 24-cm-es tortaformám van, Citromhab 18 cm-es-ben készíti, ezért lett nála magasabb. Mi így is imádtuk! :) Jaj még egy: a torta kekszes alját valamennyire kinyújtottam és a tortaformában nyomkodtam tovább egészen a keret széléig. Kinek, hogy sikerül. :)





2015. augusztus 20., csütörtök

Zserbótorta

Zserbó kedvelőknek egyenesen kötelező! Hogy ez milyen finom! Bár az összetevők szinte ugyanazok, mint egy hagyományos zserbónál, de valahogy az arányok úgy állnak össze, hogy a zserbó ízei még jobban dominálnak ennél a tortánál! Az idei friss sárgabarack dzsemet tettem bele...hát.....isteni! :) Citromhab blogjáról kaptam el a receptet, nagyon szeretem a blogját, minden finom, amit nála kipróbálok! Nekem igazi kis lapos házi zserbó lett, amit én úúúúgy szeretek! :) Ezentúl csak így készítem! Vigyázat, ezúttal házi fotók készültek telefonnal! :) Inkább kattintsatok Citromhab blogjára, gyönyörűűű, ahogy elkészítette!


A fiamat a 2. szelet után le kellett állítanom...


Hozzávalók 24 cm-es tortaformához


A tésztához
250 g liszt
100 g vaj
50 g cukor
1 tojássárgája
50 ml tej
10 g friss élesztő
csipet só

A töltelékhez
150 g darált dió
100 g cukor
200 g sárgabaracklekvár

A tetejére
100 g étcsokoládé
1 evőkanál olaj
darált dió

Az elkészítés módját ITT TALÁLJÁTOK!