2020. január 14., kedd

Bazsalikomos-tejszínes, univerzális szósz

Mindig a leggyorsabb megoldásokat keresem, a fiam pedig tészta imádó. Már csak ch csökkentett tésztát imádhatunk vagy durumból készültet. Bárki, bármit mond, sokkal jobban is érezzük magunkat azóta, mióta egészségesebben táplálkozunk, a fogyásról nem is beszélve. Szóval egy gyors, tejszínes szószreceptet kerestem és találtam ITT. 5 perc az elkészítése. Piríthatunk alá csirke- vagy pulykamell csíkokat, sonkát, de önállóan is megállja a helyét egy tésztán. 



Hozzávalók 4 főre (ennek én a felét szoktam elkészíteni):


5 dl főzőtejszín
1 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál finomliszt (nyílgyökér liszt ment bele)
2 ek olívaolaj
4 levél bazsalikom (friss, elhagyható)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

A hagymát megpároljuk az olajon, itt rádobhatunk hús- vagy sonka kockákat (maradék párizsi is jó), felöntjük a liszttel elkevert tejszínnel, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk akár szárított bazsalikommal, és az egészen rottyantunk egyet. Már kész is. Tehetjük tésztára a szószt, szórhatjuk reszelt sajttal, kiegészíthetjük tejföllel, ahogy jól esik. De akár krokettel is elfogyaszthatunk egy tejszínes csirkemellet. Használjátok fel, ahogy jól esik. :)