2020. január 6., hétfő

Mákos-mascarponés pohárkrém cukormentesen

Konyhalál oldalán találtam ezt a receptet és elkészítettem a cukormentes változatát is. Gyorsan lehet varázsolni egy aktuális téli finom desszertet az összetevőkből.


Hozzávalók:

2 dl felverhető habtejszín
10 dkg darált mák
15 dkg mascarpone (nálam az Aldi-ból a light változat)
5 dkg porcukor (Lovely sweet folyékony édesítővel helyettesítettem)
1 narancs reszelt héja és narancs gerezdek

Az elkészítését ITT találjátok! 
A mákos mascarponét robotgéppel ne keverjétek, mert a krém a habverőkön marad, valamint a habbal való laza elkeverésénél is érdemes figyelni, mert a mák különben leülepszik a hab aljára. Így ha óvatosan is adagoljuk a krémhez a habot, azért alaposan dolgozzuk el. 

Narancsgerezdek fogyasztása hozzá mindenképp ajánlott. Ha kezeletlen a narancs héja, természetesen  fosszuk meg tőle. Egy-egy gerezd mehet a pohárkrém tetejére és a szánkba is. :)