2021. március 29., hétfő

Tejszínes, sajtos csőben sült hal

A legkönnyebb recepteket keresem mindig, a sütő pedig nagy segítség. Csak összedobjuk a hozzávalókat, olajra nincs is szükség és a sütő végzi egyedül a dolgát. A finom illatokat közben pedig élvezhetjük. :)

Bármilyen halfilét vásárolhatunk, a mirelitet felengedjük és egy sütőpapírral vagy ezüstfóliával bélelt tepsibe helyezzük őket egymás mellé. A leírás szerint fokhagymakrémmel megkenjük a halszeleteket, én friss fokhagymát nyomtam rájuk, ételízesítővel, borssal, akár még sóval ízesítjük. Tejszínnel leöntjük és reszelt sajtot szórunk a tetejére. Előmelegített 200 fokos sütőbe dugjuk és kb. 20-30 percet sütjük. Nálam megvolt a 30 perc is, látni fogjuk, ahogy a sajt már pirul rajta. Gyors, egyszerű, mehet hozzá krokett, sült krumpli, rizs, ahogy jól esik. Ennyi. Ahogy jött, úgy úszik is a szánkba... :)