2023. október 19., csütörtök

Kacsamell steak extra sebességgel

Fiam kedvence. Faxni nincs. Sütési idő fontos. 

A kacsamell bőrét irdaljuk be, bőrös oldalát sózzuk, másik felét sózzuk-borsozzuk.

Serpenyőben bőrös felével kezdjük a sütést -saját zsírjában sül meg, plusz olaj/zsír nem kell! 3-5 perc. Megfordítjuk, húsos oldala is 3-5 perc. Közben a hús mellé rozmaring ágat is tehetünk.

Megy a kacsamell ezután a sütőbe, 150 fokos előmelegített sütőben sül: 

-rosé : 12 perc

-médium / well done: 15-20 perc, tovább ne, mert kiszárad a hús!


Utána pihentetjük (fontos), majd szeletekre vágjuk. 

Ennyi! Most épp Mautner Zsófi steak burgonyáját készítettem hozzá házilag, mindjárt mutatom.