2014. október 24., péntek

Update sajtos rúd

Norbi rúdja. :D  És finom na. Állítólag tolhatjuk magunkba büntetlenül.... Hurrá! :)  Vigyázat! Egy kis vérnyomás emelkedés bekövetkezhet a Norbi liszt árát tekintve, de igyekezzünk úrrá lenni rajta! :) 
Az az igazság, hogy úgy vagyok vele, rossz kedv esetén és silány időben az ember kedvét mindig feldobja a sütés, a finom illatok terjengése a lakásban, a sütő melege, amit áraszt magából...





 Hozzávalók:

40 dkg Norbi liszt
6 evőkanál tejföl
20-25 dkg sajt reszelve
30 dkg margarin vagy vaj
1 ek só 

A lisztet, tejfölt, margarint, sót és a sajt felét egy robotgép segítségével tésztává dolgozzuk. Egy kicsit olyan lesz a tészta, mint egy barna gyurma. Kinyújtjuk kb. 1,5 cm magasra (lisztezzük közben a nyújtófát, hogy ne ragadjon a tésztára), megkenjük  tojássárgával és a sajt másik felét ráreszeljük. Derelyevágóval nagyobb rudakat vágunk és mehetnek szépen egymás mellé, sorban a sütőpapírral ellátott tepsire. Előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Azt a tippet adták, hogy inkább vastagabb legyen a tészta, akkor finomabb. Hát nálam jókora rudak sikerültek. Meglepő, de finom! :) 

Ha inkább a hagyományos módon készítenéd el, KATT IDE kitűnő sós receptjeimhez!