2014. október 2., csütörtök

Tök egyszerű tejszínes csirke

Bocsánat a címért, de ha egyszer tényleg tök egyszerű.... :)  Semmi faxni, a csirke beleugrott a tejszínbe. :)



Hozzávalók:
csirkemell
tejszín
húsleves kocka (el is hagyható)
só, bors, kedvünk szerint valamilyen zöld fűszer
hagyma

Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük és rádobjuk a kockákra vágott csirkemellet, megpirítjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beledobunk egy húsleves kockát (vagy kihagyjuk), igény szerint fűszerezzük -ha kell még- sóval, borssal. Zöld fűszert is kedvünkre választhatunk, a petrezselyemtől a tárkonyig szerintem bármi belefér. Ha megfőtt a csirke és valamennyire a lé is elfőtt, felöntjük tejszínnel. Egyet rottyantunk rajta és kész is. Tálalhatjuk tésztával, rizzsel, sült krumplival, ahogy jól esik. :)