2014. november 30., vasárnap

10 perces mézeskalács

Gyorsan elkészíthető mézeskalács receptet találtam a receptneked.hu oldalán! Nagy előnye, hogy a kiszúrt formák sütés után sem veszítettek alakjukból! Szépek lettek és finomak is. 4 tepsi készült el az alábbi adagból.









Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1,25 dl méz
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tk mézeskalács fűszer
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 15 dkg margarin
A hozzávalókat egy keverőgép segítségével összedolgozzuk. Ha túl puha a tészta, hűtőbe tesszük (én mélyhűtöttem negyed órácskát). A tésztát kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákkal kiszúrjuk. Előmelegített sütőben, kb. 170-180 fokon 10 percig (ne tovább!) sütjük. Szép aranybarnák lesznek és puhák is! Ennyi!


További mézeskalács recepteket találsz még oldalamon ITT!