2014. december 26., péntek

Rozmaringos-fokhagymás sült kacsacomb

Először próbáltam, recept marad, isteni! Recept az aprosef.hu oldaláról INNEN! Előző este kéretik elkezdeni egy kis száraz páccal, majd másnap kb. 3 óra sütést számolni! :)





Hozzávalók 4 kacsacombhoz:

4 db kacsacomb
só, bors, rozmaring
kb. 15-18 fokhagyma gerezd 
kb. 10 fej vöröshagyma
zöldségleves kockából alaplé (4 kacsacombhoz kb. 5-6 dl)


A kacsacombokat megmossuk, bőrös felüket beirdaljuk (késsel vágásokat teszünk rá). Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, friss rozmaringgal és az apróra vágott fokhagyma gerezdekkel masszírozzuk. Egy tepsibe vagy tálba lerakjuk a combokat és a vöröshagymákat szeletekre vágva, beborítjuk őket. Fóliával letakarva, egy éjszakára a hűtőbe tesszük a combokat. 

Másnap az összes hagymát egy tepsi aljára tesszük, ráfektetjük a kacsacombokat bőrükkel lefelé és a zöldséglevet a húsok alá locsoljuk. Ne lepje el a húsokat, épp csak az alján legyen. Vagy fóliával letakarjuk a tepsit vagy egy másik tepsivel fedjük le (nálam ez vált be a legjobban -mint egy kacsasütőnél) és előmelegített 180 fokos sütőben 2 és fél órát sütjük. Majd a fóliát, borító tepsit levesszük, a combokat bőrükkel felfelé fordítjuk és egy 25-30 perc alatt megpirítjuk.

Isteni a szaft, a rengeteg finom, szaftos hagymát egy tálban felkínálhatjuk a húsok mellé! Jó étvágyat!