2015. szeptember 4., péntek

Rigó János tortában

Bizony! Rigó János tortába ugrott, méghozzá nem is akármilyenbe! Ez a recept is Citromhabé, ki másé is lehetne...isteni finom a csokoládés hab benne,de vigyázat, egy szeletnél több nem megy le, annyira laktató! :) Ne várjátok, hogy Citromhab sütemény kinézetét produkáljam, az enyém csak olyan béna háziasszonyi...a díszítés és formázás nem az erősségem na, az ízvilág kialakítása viszont annál inkább. A látszat csal, irtó gyorsan elkészültem a tortával!



Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
A piskótához
4 tojás
2 evőkanál víz
140 g porcukor
2 teáskanál kakaópor
2 evőkanál olaj
140 g finomliszt
1/2 kávéskanál sütőpor

A krémhez
500 ml tejszín
60 g cukor
100 g étcsokoládé
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 evőkanál rum

A tetejére
150 g étcsokoládé
1 evőkanál étolaj


Nem kell megijedni a sok hozzávaló láttán, egyáltalán nem vészes. A torta gyorsan kész volt, nem kellett órákig pepecselni sem. Elkészítését és csodás kinézetét ITT TALÁLJÁTOK! :D