2015. szeptember 27., vasárnap

Rumos kókuszgolyó

Sokféle kókuszgolyót készítettem már. Általában darált háztartási keksz az alapja ennek az édességnek, de készítettem már főtt burgonyából is. Nos, most kekszből készültek a golyócskák, a hozzávalók vagyis összetevők aránya pedig egy tökéletes eredményhez vezettek. Mindenből épp annyi van benne, amennyi kell, érezni, hogy egyensúlyban van tészta. No és rum is került bele, nem is kevés! Az elkészítése pedig gyerekjáték! A receptet Gabula András-Halmos Mónika-Korpádi Péter-Ratyi Árpád NAGY SÜTEMÉNYESKÖNYVéből vettem (Szalay Könyvkiadó). Amellett, hogy a könyv csodás külsővel van ellátva, gyönyörű képekkel illusztrálva, finom recepteket találunk benne! Ajánlom szeretettel!






Hozzávalók: 

25 dkg darált háztartási keksz vagy sütimorzsa
5 dkg mazsola (nálunk épp nem volt itthon)
4 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor
5 dkg vaj
1 dl tej
4-5 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál rum
5 dkg kókuszreszelék

10-15 dkg kókuszreszelék a hempergetéshez


A mézet a tejjel összemelegítjük. A hozzávalókat egy robotgépbe tesszük, hozzáöntjük a mézes tejet és egységes masszává dolgozzuk. Majd a hűtőben 1-2 órát pihentetjük. Végül nedves kézzel diónyi nagyságú golyókat formázunk és a kókuszreszelékben megforgatjuk. Kész!