2019. november 28., csütörtök

Kókuszcsók cukor nélkül

Még mielőtt valaki megszólna, hogy miért eszünk már mi is cukormentesen...szóval van az a kor, amikor az ember teste és szervezete elér oda, hogy változást akar, mert korosodik és még élni szeretne. Első körben a fogyás miatt döntöttem így és már mínusz 14 kg-nál tartok, de időközben életformámmá vált az egészséges, reform táplálkozás. E mellett rengeteg élelmiszerre a szervezetem nem jól reagál, van olyan, hogy konkrétan rosszul leszek bizonyos ételektől. No és újra érzem az ízeket és egy cukormentes csokoládé már jobban lázba tud hozni, mint cukros társa, mert nem gejl és nem kapok cukorsokkot tőle. Aztán hiába próbálkoztunk, a fiamat sem tudtuk lefogyasztani, mert jelentős súlytöbblettel rendelkezik, pedig soha nem zabáltunk és igyekeztünk figyelni. Majd elvittük orvoshoz, IR közeli állapotban volt, előírtak számára egy reform diétát és már ő is az ötödik kilónál tart mínuszban. Nagyon jó érzés könnyebbnek lenni, csinosabbnak lenni. Természetesen, az, hogy egy édesség cukormentes, nem jelenti azt, hogy ebből aztán büntetlenül ehetünk. Csak egy-egy kocka csokoládét lehet és az édességekből is beosztva egyet-egyet, tehát a lényeg itt is a mértékletesség. A szervezet egyébként egy reform táplálkozás mellett visszaáll az eredeti állapotába és a test eléri egy-két év alatt a normális testsúlyt automatikusan. És nem, nem éhezünk, nem sóvárgunk. Egyszerűen másképp táplálkozunk. 

Szóval a karácsony nem maradhat el habcsók nélkül, főleg, miután mindig marad egy csomó tojásfehérje és kár kidobni, inkább érdemes felhasználni. Találtam egy egyszerű, cukormentes receptet és még finom is. Semmi faxni nincs, eritrittel készül.


Hozzávalók :


2 db tojásfehérje
1 csipet só
2 evőkanál púpozott porított eritrit
60 g kókuszreszelék

Sütés-szárítás: 150 fokon / 18-20 perc


Az elkészítését ITT találjátok.