2013. december 21., szombat

Életem első olyan bejglije, amelyik nem durrant ki!

Hát kérem szépen, az idén receptet váltottam. Biztosra mentem Citromhab receptjével! Az egyik olyan gasztro oldal az övé, melyen minden recept tökéletes és bomba biztos! Én ezt rettentően preferálom. A bejglik óriásiak lettek, mivel a szokásos adag tésztából itt nem 4 rúd készült, hanem csak kettő. És most először NEM REPEDT KI A TÉSZTA! YES! És a legegyszerűbb volt ezidáig az elkészítési módja is! Hurrá! Íme:








A tésztához (nekem két rúdra volt elég)

500 g liszt

100 g vaj
70 g zsír
40 g cukor
1 nagyobb tojás
10 g friss élesztő
120 ml tej
1/2 kávéskanál só
reszelt citromhéj

A töltelékhez (ennyi 4 rúdra is elegendő)
400 g darált mák/dió
250 ml tej
250 g cukor
reszelt citromhéj

A kenéshez
1 tojás


Elkészítését pedig ITT találjátok! Más lett azóta az összetétel, mert 6 rúdra számolja már, olvassátok el mindenképp!

Nos, mára túl vagyunk a tesztelésen is. A nagymamám készített ilyen bejglit, jó emlékek törtek fel bennem. :) 
Nálam ennyi töltelék 4 rúdra elegendő, viszont a tészta csak kettőre. Kísérletezzetek!