2015. március 1., vasárnap

Sörös burgonya sütőben

A ketkes.com oldalán találtam ezt a receptet. Intenzív ízvilágú köret, ezért inkább natúr húsokat ajánlanék hozzá. Mivel sörrel locsoljuk meg, bontsunk egyet bátran, a maradékot pedig fogyasszuk egészséggel hozzá! :)





Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 hagyma
6 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál mustár
6 evőkanál sör
só, bors

A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk és hasábokra, kockákra vágjuk. A hagymát felkockázzuk és a többi hozzávalóval együtt a burgonyához adjuk. 180 fokon 20 percig sütjük.

Na most. Úgy gondolom, hogy kevés a 20 perc a sütésre, mert a hagyma ropogós maradt és a krumpli sem sült át annyira, ahogy kellett volna, ettől függetlenül isteni finom volt. A következő alkalommal lehet, hogy előre megdinsztelem a hagymát -tehát egy hagymás krumplit készítek- és ehhez adom majd a sör-mustár-balzsamecet-olaj kombót. A sót, borsot ne sajnáljuk róla!

Finom köret, de mivel az íz nagyon adja magát, vigyázzunk hogy ne túl fűszeres húst szolgáljunk fel hozzá.