Kérem szépen, ez talán finomabb, mint a sima palacsinta! És nagyon laktató! Alig kell bele esetleg lekvár, önmagában, porcukorral is nagyon finom. Én még simán meglocsolnám egy kis likőrrel is! :) Nyami! A receptet az Apróséf oldalán találtam ITT!
Hozzávalók
kb. 7 darabra:
300 ml tej
2 db tojás
125 g búzaliszt
15 g kakaópor - holland
20 g kristálycukor
1 csipet só
40 ml étolaj
20 g kristálycukor
1 csipet só
40 ml étolaj
Rögtön dupla adaggal készítettem a fentiekhez képest és kisebb palacsintasütőben legalább 20 darab lett (ha nem több). Egy gépi keverővel a megadott hozzávalókat csomómentesre kevertem, fél órát hűtőben pihentettem. Sütés előtt újra kevertem a tésztán egyet és közepes méretű serpenyőben kisütöttem őket.
Minden 3-4. palacsinta után a forró serpenyőbe tegyünk egy nagyon pici olajat, hogy ne égjenek le a palacsinták. Hamar sül. Isteni!