2015. január 29., csütörtök

Mustáros-hagymás hús

Egyszerű és nagyszerű étel és igen finom. Most épp karajszeletekből készítettem. Picit kiklopfoljuk a hússzeleteket (fejenként számoljunk akár 3-4 szelettel is!), sózzuk, borsozzuk őket és mustárral megkenjük. Ha jó hagymásan szeretjük, akkor pár fej hagymát felaprítva, kevés olajon megdinsztelünk. A sült hagymát vagy kiszedjük egy tálra vagy vigyázva, hogy ne égjen meg, rádobjuk a hússzeleteket és mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A hagymás húst felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és közepes lángon, fedő alatt megpuhítjuk, pároljuk. Közben, ha elfőné a vizet, pótoljuk. Hagyjunk hátra annyi szaftot, hogy lehessen még utólag locsolni a húst a tányéron, mert bizony kérni fogják! :)