2013. január 31., csütörtök

Amerikai palacsinta Jamie Oliver módra

Az igazság, hogy soha életemben nem jártam még Amerika semelyik részén, álmom-vágyam, hogy egyszer eljussak ODA. Lehet kinevetni, hurrogni, de biztosan nektek is van olyan érzésetek, hol élnétek szívesen, mi az ami vonz. Imádom azt a szabadságot, stílust, ahogyan az amerikaiak mernek élni és élvezni az életet, ahogy lehetőséget kapnak azok, akikben állandó tenni akarás, alkotás rejlik. Az egyik kedvenc műsorom az esküvői tortacsodák például, van itt stílus, önmegvalósítás kérem. És működnek a kis tortakészítő vállalkozásaik, igény van a különleges tortákra. Kérdem én, hány tehetséges, egyedi tortakészítő mester van nálunk? Rengeteg!!! Kettő kedvencem közülük: Kopenka, valamint Torta és Karamell!

Hogy ismét a Szürke ötven árnyalat könyvet említsem és persze Ámerikát, mi más is lehetne a reggelijük minden nap, mint az amerikai palacsinta! Valóban isteni finom és Jamie Oliver módra egyszerűen abbahagyhatatlan!

Hozzávalók (a receptet a Femina oldaláról próbáltam ki -több receptet is találtok itt palacsintavariációkra):


  • 3 nagyobb tojás
  • 120 g finomliszt
  • 1 púpozott kávéskanál sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 1 csipet só
  • tölteléknek gyümölcs, fahéj, sonka, kukorica, tetszés szerint




A tojások sárgájához add hozzá a tejet, a lisztet és a sütőport, majd keverj belőlük sima masszát. Ezután a tojások fehérjét verd fel a sóval, majd forgasd bele a tésztába. Forrósíts olajat egy serpenyőben, és önts bele egy adagot merőkanállal a tésztából és alakíts ki belőle egy laposabb körformát (érdemes minden egyes- vagy második darab alá pici olajat öntenünk, különben le fog ragadni). Mikor kezd szilárdulni, a még nyers felét szórd meg a tetszőleges töltelékkel, majd fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd aranybarnára. Arra figyeljünk, hogy ne maradjon a belseje folyós, ezt ki kell tapasztalni.

Én töltelék nélkül készítettem, de alig várom, hogy beleszórhassak majd áfonyát, idénygyümölcsöt vagy egyszerűen sonkát. Érdemes már eleve két adaggal indulnunk, sajnos nagyon gyorsan elfogy.