2013. március 22., péntek

Kérsz egy csókot? Vigyázz, mert kókuszos!

Mindig marad tojásfehérje. Ki nem dobom, inkább készítek belőle egy isteni kókuszcsókot. Sokféle habcsókot próbáltam már, nem mind válik be. Ez finom, itthon a fiúk kedvence. Ha szeretnénk fokozni az élvezeteket, a recept szerint, a sütés végeztével lehet vízgőz fölött olvasztott csokoládéba mártogatni a habcsókok csúcsait. 


Hozzávalók: 

4 tojásfehérje
20 dkg cukor
25 dkg kókuszreszelék
1 kiskanál méz
5 dkg liszt
1 citrom reszelt héja (állítólag az ALDI-ban kapható citrom héja fogyasztásra alkalmas)

Elkészítés:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a mézet, a citromhéjat, lisztet, kókuszreszeléket. 
Sütőpapírral kibélelt tepsibe két teáskanál segítségével a masszából kis halmokat rakunk (a recept szerint a tetejüket csúcsra formázzuk -hát én ezzel nem foglalkozom:)).

Előmelegített sütőben, 150 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

Ha kihűltek a csókok, 10 dkg felolvasztott csokoládéba márthatjuk a csúcsait vagy amelyik felét akarjuk. :)

Igazán finom kókuszos csemege. 


És egy kis gasztro műsorajánló: MUFFINÓZÓK avagy The Cupcake Girls
Két hölgy muffinvállalkozásba kezd! Mindennapos viszontagságaikat, élményeiket, munkájukat nézhetjük meg minden nap a FEM3 műsorán 18 órakor.

Fotó: fem3.hu