2013. május 3., péntek

Vigyázz, kész, turmix! Expressz paradicsomos spagóca gyerkőcök ínyére

A Nők Lapja oldalán találtam rá a gyors vacsorák hétköznapokra címszó alatt. Lassan full rapid anya leszek, egyik kezem alatt billentyűzet, a másik alatt turmixgép.... hát ez van kérem, se bejárónő, se kertész, sem étel házhoz szállítás, sem beosztott...... do it yourself! Yes, I do! 

Szóval nem kell számítani semmilyen extra ízre ennél a tésztánál. Főzni csak a tésztát kell, a többi hozzávaló ugrik bele a turmixgépbe. Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom, a tésztaimádó gyerekek megörvendeztetésére. Egy gyerekes szülőnek, hogy ne legyen otthon tészta, KIZÁRT! A tojásos tésztákról mi már rég leszoktunk és nem is esik jól. Helyette durumtésztát fogyasztunk, gyönyörűen félkeményre lehet főzni igen rövid idő alatt. És ma már a TESCO áruházakban fillérekért hozzánk is vágják.






Hozzávalók 2 főre:

20 dkg spagetti
4 db paradicsom
1 db fokhagyma gerezd
1 csokor bazsalikom
4 ek. olíva olaj
só, bors

A tésztát félkeményre főzzük, közben elkészítjük a szószt. Elő a turmixgéppel! A paradicsomokat megmossuk, szárait kivágjuk, feldaraboljuk, turmixba helyezzük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát (csak óvatosan vele!) és a felaprított bazsalikom leveleket. Leturmixoljuk, majd jöhet hozzá az olívaolaj is, végül fűszerezzük bátran. Kész is! Összekeverjük a spagettivel és tálaljuk. Vigyázat, nagyon kevés elég belőle a tésztára, keverjük vele össze!

Mivel mi, magyarok fűszeresen szeretünk étkezni, valamilyen erős ízű sajtot reszeljünk majd a szószos tészta tetejére. Mi legalább is így szeretjük. :)

A gyerkőcök befalják majd egy szuszra! Az enyém hümmögött... :D




Na és nem hagyhatok ki egy film ajánlót ide: PASTA

Ez egy koreai sorozat, mely a m2 műsorán futott nem is olyan rég. Egy étterem konyhájában zajlanak az események. Bár Dél-Koreában vagyunk, olasz ételeket készítenek a szakácsok. Minden a tészta körül forog. Közben kedves szerelem szövődik a konyhafőnök és szakácsa között..... :))

Ha szeretnétek kikapcsolni és bírjátok az egyszerű, de kedves történeteket, nézzetek bele! :) Nálunk még a gyerek is imádja, el kell játszanunk rendszeresen a jeleneteket.

Fotó: Pasta facebook oldala