2014. április 17., csütörtök

Farkas Vilmos bejglije

Húsvétra nem szoktam bejglit sütni, de annyira  csábítóak ezek a bejglik és kalácsok, amiket megosztanak mások a portáljukon, hogy csak úgy csorog a nyálam. Farkas Vilmos cukrászmesterben amúgy is lehet bízni, tökéletes a munkája minden alkalommal, itt találjátok remekműveit: www.farkasvilmos.blogspot.hu. Szóval elő a karácsonyi bejgli receptjével (bár a kalács-bejgli receptet néztem először ki) és induljon a mandula. Egy valamit nem szeretek viszont, tésztát kézzel gyúrni. Na azt nagyon nem. Ezért csalok és géppel készítem el a kenyér-, kalácsféléket is. Hogy mit lehet Vilmos mesternél megtanulni? Azt, hogy hideg alapanyagokat használjunk mindig (szóval be a hűtőbe készítés előtt minden összetevő) és gyúrás közben is hidegen kell, maradjon a tészta, benne a zsiradék, hogy ne romoljon a tészta állaga. Szóval gyúrás közben is bátran rakhatjuk tésztánkat a hűtőbe, ha azt látjuk, hogy melegszenek az alapanyagok. (Bocsánat, hogy nem szakmailag fejezem ki magam, mégis csak háziasszonka volnék :)  Vilmos videót is mellékelt a bejglikészítéshez, melyen szintén látszik profizmusa, hozzáállása és pontossága. 

Egy szó, mint száz: géppel készült a bejglim, kézi gyúrás helyett. A vajon kívül minden alapanyag szobahőmérsékletű volt. Ennek a bejglinek mindez mit sem számított!  Esze ágában nem volt szétrepedni és így is tökéletes lett! Hurrá! Az egyetlen probléma, hogy alig pár szelet belőle és volt bejgli, nincs bejgli! Még 4 nap van húsvétig, de kár!Mert hogy addigra itthon a fiúk mind felfalják.... :D




A bejgli receptjét, elkészítését ITT TALÁLJÁTOK!