2014. július 7., hétfő

A legegyszerűbb gyümölcsleves

Hogy miért az? Dobj bele bármilyen gyümölcsöt, amit otthon találsz, ízesítsd kedvedre és hűtsd be! Semmi fakszni.



Nem is írok pontos hozzávalókat, alakítsátok kedvetekre.

Egy lábasba vizet engedünk és mehetnek máris bele a kockára vágott gyümölcsök kedvünkre, a mélyhűtőből elővett ribizli, a kamrapolcról a befőtt cseresznye levével együtt.....

Fűszerezzük: pici sóval, borssal, kifacsart citromlével, szegfűszeggel, fahéjjal (utóbbiak lehetnek őröltek vagy egészben), kezelt citrom 1-2 levágott héja és természetesen ízesítjük cukorral vagy édesítővel, ki, ahogyan szeretné és amennyire édesre.

Forralunk egyet a levesen és behabarjuk: pici liszt és tejszín vagy tejföl keverékével, melyet vízzel vagy a leves levével higítunk, mielőtt óvatosan belecsorgatjuk a rotyogó levesbe. Átforraljuk. Akinek nem lesz csomós a levesben a rántás, annak plusz pont jár! A habarást is kedvünkre készítsük, van aki hígabban, van, aki sűrűbben szereti a gyümölcslevest.

A lábast hideg vízbe állítjuk és a levest lehűtjük, majd hűtőbe rakjuk. (Én még melegen is lapátoltam belőle.....).