2019. november 5., kedd

Cukormentes, ch csökkentett répatorta

Nagyon szeretem a répatortát és örültem, amikor rábukkantam szénhidrát csökkentett, cukormentes változatára a Norbival fogyok! (Update LOW CARB Életmódváltók) csoportjában. Így is nagyon finom. Természetesen nem kell feltétlen Update lisztet használni, Szaffinak is van például ch csökkentett lisztje, nem is egyféle. 





Hozzávalók tészta:


10 dkg dió darálva,

4 tojás,

sütőpor,

35 dkg répa lereszelve,

14 dkg update liszt,

1,5 dl olaj,

1 cs. update vaniliás cukor,

1 tk.fahéj,

természetes édesítő ízlés szerint (sokat felvesz a tészta). Nálam a folyékony lowely sweet édesítő vált be főzéshez, sütéshez. 



Krém: 5 dkg vaj, 25 dkg mascarpone, 1 cs. update vaníliás cukor (akár el is hagyható),1 citrom reszelt héja, édesítő ízlés szerint (sokat felvesz a krém is).


A 4 tojássárgájával kikeverjük a hozzávalókat, a 4 tojásfehérjét felverve, óvatosan a tésztamasszához forgatjuk. Vajazott, lisztezett tortaformában 180 fokon tűpróbáig sütjük.


A krém hozzávalóit kikeverjük és a torta tetejét, szélét megkenjük. A következőnél dupla krémet készítek és mivel a tészta elég tömör, ketté vágom és a közepébe is krémet kenek majd. Az eredeti receptben is került a torta belsejébe is krém fenti mennyiség mellett. Én duplázni fogom, mert nagyon finom.