A Mindmegette.hu oldalán igen sok jó receptet találni háziasszonyoktól. Tipp a kereséshez:
nézzük meg, hányan, valamint hogy pozitív vagy negatív irányban értékelték-e az adott
receptet. A sok hozzászólás általában jelzi, hogy a recept jó lehet. Így
bukkantam az abbahagyhatatlan csirkére is. Kíváncsi voltam, mitől
abbahagyhatatlan. Elkészítettem és tényleg az! Ráadásul gyors és kiadós,
a vendégek szeretni fogják. :)
Hozzávalók:
só
liszt
fűszerkeverék: pirospaprika, bors, majoranna (utóbbit tegyünk bőven)
tejföl
sajt
csirkemell /2-3 főre 1 mell elég/
hagyma
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, igény esetén klopfoljuk, sózzuk és a fűszeres lisztben megforgatjuk. Egymás mellé tepsibe helyezzük őket, a maradék lisztet (ne sokat!) rászórjuk. Egy fej hagymát a húsra karikázunk (de akár el is maradhat). 1 pohár tejfölben elkeverünk 4 evőkanál olajat (ha túl sűrű, vízzel higítjuk) és meglocsoljuk a húst. Végül sajtot reszelünk rá. Alufóliával vagy egy másik tepsivel letakarjuk és kb. 3/4 órát, 200 fokon sütjük (előmelegített sütőben). Ha megpuhult a hús, levesszük a fóliát és a tetején a sajtot valamennyire megpirítjuk. Szintén ne jussunk el a hús kiszáradásáig, inkább maradjon lágy és szaftos. That's all!
Senki ne hagyja abba! :)