2013. február 17., vasárnap

Pörkölt sós mandula curryvel

Nagyon finom sós különlegesség és egy szép dobozkába téve akár ajándékként is adhatjuk. Persze, ha titkon addig nem ropogtatjuk el.... Kellemes, fűszeres pörkölt mandula. Ugyanazt az érzést kelti, mintha egy árustól sült gesztenyét vásárolnánk. Nagyon egyszerű elkészíteni is, a receptet még a Tina 1999-es karácsonyi különszámában találtam.


Hozzávalók:

20 dkg héjas mandula
1 teáskanál olaj
1 teáskanál füstízű só (vagy kevés curryvel és pirospaprikával elkevert só)

Elkészítés:

A mandulákat egy nagy tepsiben (sütőpapírt tettem alá) szétterítjük és az olajjal meglocsoljuk-összekeverjük. Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 8 percig sütjük (gázsütő 3-as fokozat). Tartsuk be a sütési időt, különben megég a mandula! A mandulát összekeverjük a só keverékkel, majd további 4-5 percig pirítjuk. Ha kihűlt, színes papírral és celofánnal bélelt karton- vagy fémdobozba csomagoljuk vagy azonnal tálaljuk az italok mellé.