2013. február 14., csütörtök

Expressz kakaós szívecskék Valentinre és máskorra...

Jó, OK. Sütemény nélkül a mai napon nem maradhatunk. Valami gyorsat kérek és finomat. Találtam is egy kakaós keksz receptet a Citromhab oldalán. Tényleg kakaós, méghozzá istenien! Komoly 20 percbe került az elkészítése és máris két tányér kakaós csoda illatozik a pirossal díszített asztalomon. Ezt szeretem, amikor olyan összetevőkkel lehet tökéletes dolgokat elérni, melyek mindig megtalálhatóak a kamránkban. Hozzá Valentin napi filmet nézek, várom a film fejleményeit...mindjárt mutatom azt is, de előbb a keksz. Szükség lesz hozzá egy szív alakú kiszúró formára is.


Hozzávalók:

10 dkg liszt
7 dkg keserű kakaópor
10 dkg porcukor
8 dkg vaj
1 tojás
1 csapott kávéskanál sütőpor
csipetnyi só

Az anyagokat villámgyorsan egy robotgépbe tesszük és magas fokozaton egységes masszává keverjük. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és szív alakú formával a kekszeket kiszurkáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket egymástól távolabb, hogy meg tudjanak emelkedni a sütik és előmelegített sütőben, 200 fokon 6-8 perc alatt készre sütjük őket. ENNYI! Még ma estig megsütheted! Én este még egy kis csokoládét felolvasztok a fondühöz és megmártogatjuk benne a gyümölcsöket. :)

Citromhab blogján gyönyörű rózsaszínű mázat is kaptak a szívecskék, hát fantasztikusan néznek ki. Hogyan készült és hogy néz ki? Kattintsatok ide! Én a díszítésben kevésbé vagyok ügyes.

No és jöjjön a film, melyet ajánlok hozzá a mai napra: VALENTINE'S DAY. A film 2010-ben került a mozikba, igen jól ismert színészek szerepelnek a palettán, mint Julia Roberts, Queen Latifah, Anne Hathaway....


WELL, SOK SZERELMET MÁRA MINDENKINEK! SZERESSÉTEK EGYMÁST!

Utóirat: miközben a gyümölcsöket mártogattuk az olvasztott csokoládéba, egy-egy kakaós szívecskét próbaképp összetapasztottunk a fondüben krémessé vált csokoládéval és isteni, egy magasabb rendű pilótakeksz keletkezett belőle. Hoppáááá! Azta de finooooom! :)