2013. február 17., vasárnap

Búbot raktunk egy egész tepsi húsra!

Ismételten egy nagyon könnyű és kiadós étel következik. Szintén a Mindmegette.hu oldaláról próbáltam ki a receptet. Egy egész családnak is sok, annyira laktat és isteni finom. Pláne annak, aki szereti a töltikét. :)


Hozzávalók:

6-8 szelet hús (ez lehet, sertéskaraj, - tarja, - comb vagy
csirkemell, pulykamell stb. ízlés szerint)
3 db zsemle
3 db tojás
1 nagy fej hagyma
sok petrezselyem
bors
pirospaprika
1 nagy doboz tejföl
esetleg pici sajt

A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy olajjal kikent sütőlemezre helyezzük őket szépen egymás mellé. 
Töltelék: a hagymát egy kis olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával is megszórjuk. Hozzáadjuk a vízben vagy tejben áztatott és kicsavart zsemléket, a három tojást és sok-sok felaprított petrezselymet. Az egészet egy picit még együtt pirítjuk, de ne égjen oda! Kóstoljuk meg a tölteléket, ha nem elég fűszeres, ízesítsük még.  A töltelék kiegészíthető még májjal, gombával, reszelt sajttal, ahogy jól esik.
A tölteléket a húsokra halmozzuk, tetejüket egyenletesen megkenjük tejföllel. Az egész tepsit fóliával lefedjük és forró sütőben (én 200 fokon) kb. egy órát pároljuk a húst, majd levesszük róla a fóliát és szépen megpirítjuk a tejfölt a tetején (ez kb. még 20 perc). 

Nagyon-nagyon finom!