2013. február 2., szombat

Fettuccine Alfredo

Nos, még mindig tartom magam újévi fogadalmamhoz, miszerint csak új receptek alapján főzök és amennyire pénztárcám engedi, kipróbálok minden újdonságot. Nem bántam meg, fantasztikus utazásokat teszek az ízek világában.
Vajon mi rejtőzik megint e név mögött? Fettuccine Alfredo. El sem hiszitek, hogy sajtos-tejszínes tészta sült csirkemellel. És mondhatom mennyei! A receptet az Olaszreceptek oldaláról próbáltam ki. Egyszerű ízesítés, semmi különleges hozzávaló, mennyei élvezet a végén, ennyi. Mivel épp penne tészta volt itthon, azt dobtam bele egy egész zacskóval (fél kilós).


Hozzávalók -azt írja 2 főre, szerintem 4 főre is elég, ha több tésztával készítjük-:
  • 2 evőkanál olívaolaj (mehet sima napraforgó is)
  • 2 kisebb csirkemell
  • 1 csésze tejszín
  • 1 csésze reszelt sajt
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • Só, bors
  • 250g fettuccine (vagy ami van durumtésztából)
A csirkemelleket először ketté, majd vízszintesen 2-3 vékony szeletre vágom és kiklopfolom. Sózom, borsozom és épp hogy csak egy kis olajon mindkét oldalukat 2-3 perc alatt megsütöm. A sütési idő felénél felteszek vizet forrni a tésztának, kifőzöm (csakis félkeményre). Miután megsültek a csirkék, a visszamaradt olajra öntöm a tésztát, ráteszem a vajat és felöntöm a tejszínnel. Épp, hogy csak egyet rottyantok rajta és máris mehet rá a sajt, mely azon nyomban elolvad a tésztán és beburkolja azt. Egy tányérra szedünk egy kisebb adagot a tésztából, a megsült csirkemelleket csíkokra vágjuk és a tészta tetején gusztusosan elhelyezzük. Megszórjuk jócskán a házi termesztésű (egyszer elülteted a magokat, egész évben terem) petrezselyemmel (ez ne maradjon ki)-, mely aztán felteszi az ételre a koronát. Csodálatos ízvilágot kapunk: a sajttól édeskés tészta keveredik a fűszeres csirkemellel és petrezselyemmel. Hát kívánni sem tudok ennél finomabbat. Egy hozzáillő fehérbor már csak emelni tud az étel fényén. :) Nem elfelejteni: szépen megteríteni, körítést adni az étkezésnek és lassan ízlelni az ételt, minden egyes falatot! És közben elolvadni.... hát ma is elolvadtam...isteni volt! Fogok én még erről az oldalról főzni... :) 

Élvezkedjetek!