2013. február 17., vasárnap

Állítólag karcsúsító brokkoli krémleves...

Femina.hu recept ismét! Állítólag karcsúsító. Hát legyen... de akkor dobjunk még egy kis pirított bacon szeletet a tetejére és tálaljuk sajtos croutonnal. :D De nem? :) Egyébként nagy kedvencünk, többször készítem ezt a levest. Nézzük!


Hozzávalók: 

50 dkg brokkoli
1 fej vöröshagyma
2 dkg vaj
1,5 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt szerecsendió
só, bors

A felaprított vöröshagymát a vajon (vagy olajon) üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Rádobjuk az előre megmosott és rózsáira szétszedett brokkolikat és felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Több vizet semmiképp se engedjünk rá, mert a brokkoli összeesik és túl híg levet kapunk. Szóval inkább kevesebb víz kerüljön rá. nem baj, ha a tetején kikandikálnak a brokkoli darabok. A zöldséget addig főzzük, ameddig meg nem puhul. Ha megfőtt, előkapjuk a kézi botmixerünket és krémesre turmixoljuk az egész levest. Felöntjük a tejszínnel és fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. Kóstoljuk meg, hogy ízletes legyen. Piríthatunk hozzá kenyeret, baconszeletet, tehetünk bele ropogós levesgolyócskákat (ALDI-ban igen finomat lehet kapni) vagy kínáljuk sajtos krutonnal.

Hajrá karcsúsodás! A vitamintartalma azért elég magas! :P