Be kell vallanom, hogy ez drága anyukám receptje és mindig ő is készíti. Konkrétan könyörgünk érte. Egyenlőre meghagyom neki az elkészítés titkát, mert hogy nem is olyan egyszerű ez első körben. Barátaink ezzel az étellel azonosítják édesanyámat és reménykedve kérdezik minden alkalommal: ugye lesz sajttekercs??? Hát persze, hogy lesz! :) Ki nem hagynánk!
Sajttekercs
Hozzávalók:
35 dkg eidami sajt egyben
6-8 db kockasajt
25 dkg gépsonka
Elkészítés:
A
egyben lévő eidami sajtot forró, lobogó vízbe teszem, amíg el nem
olvad, és kenhetővé nem válik. Miután az elején én is sokat küszködtem,
mire eltaláltam, hogy mikor kell kivenni a forró vízből, ezért azt
tanácsolom, hogy:
Tipp:
a sajtot sütőzacskóban rakjuk a forró vízbe kb. fél órára. A forró
sajtmasszát (kezdőknek) egy nagy sütőpapíron, a gyúródeszkán kinyújtjuk.
Így könnyebb lesz feltekerni.
Egy gyúródeszkára azonnal, forrón kiteszem, és nyújtófával kinyújtom.
Erre rákenem az összekevert kockasajtokat, majd a tetejére egyenként, sűrűn egymás mellé ráhelyezem a sonkaszeleteket.
Ezután az egészet feltekercselem. Ha hosszú lett a tekercs ketté vágom, és átlátszó fóliában a hűtőbe teszem.
Hidegen gyönyörűen szeletelhető.
Kiválóan illik hidegtálak mellé. Garantáltan elfogy az egész adag!